Redeschiderea școlilor este pusă în pericol de noua tulpină Covid

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că noua tulpină de COVID-19 este una extrem de agresivă. Școlile ar putea rămâne închise, dacă noua tulpină Covid va provoca un val de îmbolnăviri.

În aceste condiții, Voiculescu susține că măsurile de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, sunt în pericol.

“Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență.  Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Anunţul şefului de la Sănătate vine după ce, sâmbătă seara, ministerul anunţat că 9 din 10 persoane testate – contacți ai unuia dintre pacienții depistați vineri cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie – au fost pozitive la testul RT-PCR.

Persoana pozitivată vineri lucrează la o școală din București.

În 22.01.2021 au fost testate la INBI „Matei Balș” 10 persoane (cele 4 confirmate și 6 contacți direcți ai acestora). Dintre cele 10 persoane testate, un număr de 9 au fost pozitive la testul RT-PCR.

Persoanele depistate pozitiv sunt fără istoric de călătorie în străinătate.

Deja ai votat!