vineri, martie 29, 2024
AcasăNaționalCum sunt plătiți bugetarii de lux - Șefa ANES, 16.500 euro lunar

Cum sunt plătiți bugetarii de lux – Șefa ANES, 16.500 euro lunar

Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES) e singura instituție care se ocupă cu egalitatea de șanse între femei şi bărbați din România. Are scopul de a combate și a preveni violenţa domestică și discriminarea femeilor.
Conform ziare.com, deși numărul victimelor violenţei domestice este semnificativ şi în creștere, conform unui raport al Uniunii Europene, 74% din femeile din România nu știau de existența unui serviciu de suport pentru victimele violenței domestice, în timp ce 26% dintre ele nu știau nici de existența unei legi pentru combaterea violenței domestice.
Motivul este și acela că ANES a devenit doar o sinecură pentru femeile din partide din cauza numirilor politice.
ANES a fost condus în guvernele PSD timp de trei ani de Grațiela Drăghici, medic ginecolog, apropiată de fostul premier Viorica Dancilă.
Șefa ANES a ajuns celebră când a masacrat limba română, afirmând, printre altele: “De ce o femeie nu poate fi motostivuitor?”. În perioada de condus ANES, salariul Grațielei Drăghici a fost de 81.000 lei net lunar, adică aproximativ 16.500 de euro, plătiți de statul român, care nu are bani de salarii.
“Doar în 2017 această instituție a statului a costat peste 3,7 milioane de lei. Unde s-au dus cei mai mulţi bani? Evident pe salarii”, scrie Claudiu Năsui, ministru în guvernul Cîțu.
Șirul de numiri nu se va opri aici. Marinela Macovei, soția consilierului local liberal din Focșani Liviu Macovei, va ocupa funcţia de secretar de stat în Agenția Naționala pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi. Marinela Macovei este economist și a făcut un master la Universitatea Petrol şi Gaze din Ploiești. Soțul ei a fost liberal, apoi a intrat în USR, pe urmă s-a întors în PNL și e în cărți pentru a fi viceprimar în Focșani.

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...