Prefectul Capitalei: Pavilionul în care a izbucnit focul de la Matei Balş fusese renovat recent

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, spune că pavilionul de la Institutul Matei Balș în care au murit 4 pacienți fusese renovat recent, „după toate standardele cerute”.
  • „Ştiu că acel pavilion la care s-a produs incendiul este recent renovat şi era renovat după toate standardele cerute. Din informaţiile pe care le-am obţinut la faţa locului în acel pavilion nu erau probleme de încălzire.
  • Din fericire, sistemele anti-incendiu au funcţionat şi în momentul în care s-a declanşat incendiul instalaţia electrică şi instalaţia de aprovizionare cu oxigen au fost deconectate automat şi în felul acesta s-a putut evita o tragedie de şi mai mari proporţii.
  • În urma renovării pavilionului toate sistemele au fost schimbate şi erau după standardele cerute de normele în vigoare”, a declarat Berbeceanu, la Digi 24.
Prefectul, care a fost la fața locului, mai spune că a observat o organizare impecabilă a personalului medical, după producerea incendiului: „Când am ajuns, incendiul era deja lichidat, se proceda la evacuarea şi relocarea pacienţilor din pavilionul afectat. O organizare impecabilă din punctul meu vedere, dincolo de faptul că s-a produs o nenorocire, o dedicare totală a personalului medical de la Matei Balş. Vreau să reamintim tuturor că echipa medicală de la Matei Balş de un an de zile lucrează la foc continuu, într-un stres incredibil, o dedicare totală pentru pacienţi”.
Deja ai votat!