Vlad Voiculescu recunoaște că au existat probleme cu caldura la ”Matei Balş”

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, afirmă că există probleme cu asigurarea agentului termic în unele unităţi sanitare şi că astfel de probleme au existat inclusiv la Institutul Matei Balş, însă subliniază că nu este necesar ca oamenii să aducă de acasă surse de încălzire.

Voiculescu spune că Primăria Capitalei şi Termoenergetica pot rezolva problemele legate de furnizarea agentului termic şi anunţă că ministerul se va implica alături de autorităţile locale.

„Se poate întâmpla oricând în alt spital şi ăsta este şi motivul pentru care trebuie să luăm măsuri. (…) În Bucureşti există, într-adevăr, multe spitale vechi. E valabil pentru majoritatea covârşitoare a spitalelor din ţară. Există probleme cu căldura, sau au existat, cel puţin, ştim că şi la Matei Balş au existat, la un moment dat şi ştim că oamenii şi-au adus de acasă ce au avut. Lucrul ăsta nu are voie să se întâmple. Este o chestiune pe care o poate rezolva Primăria, respectiv Termoenergetica, în Bucureşti şi e o chestiune pe care spitalele sunt încurajate să lucreze împreună cu autorităţile publice locale. Noi vom face partea noastră, acolo unde ni se va cere să intervenim pe lângă cu autorităţile publice locale, pe care puteţi fi siguri că o vom face”, a afirmat Vlad Voiculescu sâmbătă seară, într-o conferinţă de presă.

El a explicat că este nevoie de schimbarea strategiei de vaccinare pentru a avea mai puțini oameni internați în spitale. Majoritatea covârșitoare dintre cei care dezvoltă forme grave de COVID provin din rândul celor vârstnici și bolnavi și de aceea trebuie să fie prioritari la vaccinare. Statisticile arată că 85% din decese sunt înregistrate la persoane peste 60 de ani, iar 95,1% din decese sunt înregistrate la persoane care aveau deja boli cronice.

Schimbarea strategiei de vaccinare este una dintre cele patru măsuri ”urgente”, pe care Vlad Voiculescu le-a anunțat sâmbătă în urma incendiului de la „Matei Balș”, soldat cu șase morți.

Deja ai votat!