joi, martie 28, 2024
AcasăNaționalMeteorologii au emis avertizări COD PORTOCALIU și COD GALBEN pentru jumătate de...

Meteorologii au emis avertizări COD PORTOCALIU și COD GALBEN pentru jumătate de țară

Meteorologii au actualizat Codul galben de vânt puternic valabil, până joi seară, în 27 de judeţe din nord-vestul şi centrul ţării şi au emis un Cod portocaliu pentru Carpaţii Orientali, unde, în special la altitudini de peste 1.500 de metri, vântul va depăşi viteze de 120-130 de kilometri pe oră, viscolind zăpada şi reducând vizibilitatea. În noaptea de joi spre vineri, va fi Cod galben de vânt puternic în cea mai mare parte a zonei montane.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat avertizarea emisă în urmă cu o zi, astfel că joi, între orele 10.00 şi 21.00, este în vigoare un Cod galben privind intensificări ale vântului.

„În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări temporare în nord-vestul şi centrul ţării cu viteze de 55…60 km/h, iar pe arii restrânse 70…80 km/h. La munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăşi 100…110 km/h, spulberând zăpada şi determinând diminuarea vizibilităţii”, a transmis ANM.

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40…50 km/h, se vor semnala local şi în restul teritoriului.

Totodată, joi, între orele 12.00 şi 21.00, va fi Cod portocaliu privind intensificări susţinute ale vântului, local, în Carpaţii Orientali.

Astfel, la altitudini în general peste 1.500 m, vântul va avea intensificări susţinute cu rafale ce vor depăşi 120…130 km/h viscolind zăpada şi determinând diminuarea semnificativă a vizibilităţii.

Aceste avertizări vizează 27 de judeţe.

Un alt Cod galben, care vizează tot intensificări ale vântului, va intra în vigoare joi, la ora 21.00, până vineri, la ora 6.00.

„În noaptea de joi spre vineri (4/5 februarie) vântul va continua să prezinte intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, dar cu viteze mai mari în Carpaţii de Curbură şi în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor atinge 70…80 km/h, iar pe creste 90…110 km/h”, a arătat ANM.

Codul galben va viza 21 de judeţe.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
10.6 °
71 %
6.3kmh
100 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...