joi, aprilie 18, 2024
AcasăNaționalVal de proteste în Bucureşti: Polițiști, ceferişti şi angajaţi din spitale pichetează...

Val de proteste în Bucureşti: Polițiști, ceferişti şi angajaţi din spitale pichetează sediile Guvernului şi ale partidelor de coaliţie

Val de proteste miercuri în Capitală și în mai multe județe ale țării. Sindicaliști din Ministerul de Interne, ceferişti şi angajaţi din sistemul sanitar ies în stradă și pichetează sediul Guvernului şi sediile partidelor de coaliţie. De asemenea, au fost anunțate proteste și în fața mai multor prefecturi, faţă de măsurile anunţate de Guvern.
Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Sindicatul Europol şi toate sindicatele PUBLISIND anunţă că ”vor continua să ceară guvernării USR-PNL să stopeze campania anti-bugetari, să înceteze asaltul generalizat, dat împotriva sistemului public”.

Sindicaliştii din MAI s-au strâns în faţa Guvernului

”Este a 6-a oară când ieşim în stradă în acest an ca urmare a bătăii de joc în formă continuată a guvernanţilor la adresa poliţiştilor şi rezerviştilor militari. Vom fi în stradă în fiecare săptămână până când acest guvern ticălos va înţelege că redresarea economiei nu se face prin furtul banilor din buzunarul oamenilor”, a transmis Sindicatul Europol.
Proteste ale sindicaliştilor din MAI sunt anunțate şi în faţa prefecturilor Iaşi, Cluj şi Caras-Severin.
”Continuăm lupta sindicală cu Guvernul Cîţu şi ne opunem tăierilor de salarii şi drepturi”, au mai anunţat sindicaliştii, precizând că se va ieşi în continuare în stradă în sătămânile viitoare.

De asemenea, ies în stradă și ceferiștii

Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane şi Federaţia Naţională a Sindicatelor din Transporturi ELCATEL, organizaţii sindicale reprezentative din industria feroviară, ce reprezintă peste 30.000 de angajaţi, au anunțat că vor picheta simultan, în intervalul 12.30 – 13.30, sediul Guvernului şi sediile Prefecturilor din Craiova, Timişoara, Cluj-NApoca, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa.
”S-a ajuns la această decizie deoarece nimic nu s-a schimbat în ultimii ani, iar situaţia din industria feroviară este cu mult mai gravă decât vor să comunice public guvernanţii”, au transmis sindicatele.

Protest Federaţia Solidaritatea Sanitară

Federaţia ”Solidaritatea Sanitară”a anunțat, de asemenea, că organizează în Capitală „protestul împotriva meschinăriei şi ingratitudinii guvernanţilor”. Vor avea loc două manifestații la sediul PNL (în intervalul orar 12:30-14:00) şi în Piaţa Victoriei (în intervalul orar 14:30-16:00).
”Protestul împotriva meschinăriei şi ingratitudinii guvernanţilor este o acţiune în stradă, desfăşurată cu numărul maxim de participanţi permis de lege, pentru apărarea intereselor angajaţilor şi pacienţilor prin alocarea unui buget adecvat sănătăţii şi pentru respectarea drepturilor legale şi morale ale lucrătorilor din sănătate”, au afirmat sindicaliştii din Sănătate.
Revendicările Federaţiei ”Solidaritatea Sanitară” conţin solicitările de introducere a unor măsuri de protecţie a lucrătorilor din sănătate, în condițiile în care până acum au murit 94 de cadre medicale.
Alături de acordarea altor drepturi legale, revendicările vizează şi introducerea unor forme de recunoaştere a eforturilor şi sacrificiilor lucrătorilor din sănătate. Totodată, Protestul împotriva meschinăriei şi ingratitudinii are în vedere blocarea intenţiei Guvernului de a elimina, respectiv diminua, o serie de drepturi salariale ale lucrătorilor din sănătate.
La rândul lor, reprezentanţii Cartel Alfa – confederaţie cu sindicate din mai multe domenii – anunţă că vor participa la protestul de la 12.30 din PIaţa Victoriei, dar înainte se va picheta sediul USR-PLUS.
”Mai întâi, trecem pe la sediul USR-PLUS (ora 10.00), pentru a le transmite că guvernarea este pentru CETĂŢENI! România e un stat SOCIAL, nu un stat MINIMAL! NU AUSTERITĂŢII”, au transmis sindicaliştii.
Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
7.5 ° C
7.8 °
5.5 °
94 %
0.5kmh
100 %
joi
7 °
vin
10 °
sâm
16 °
Dum
14 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...