Dezbatere live despre violenţa în familie

0
Tot mai multe femei ajung să fie victime ale violenţei în familie în familie.  Anual zeci de mii de femei sunt abuzate și multe dintre ele chiar ucise de partenerii de viață, în timp ce rușinea și frica de stigmatizare socială le împiedică să ceară ajutor de specialitate.
În lipsa educației sau de teama unor eventuale repercusiuni economice, multe dintre femeile abuzate continuă să rămână captive într-un coșmar greu de descris, iar agresorii lor scapă nepedepsiți.
Pentru a atrage atenţia asupra acestui fenomen, europarlamentarul USR PLUS Ramona Strugariu organizează în această seară o discuţie live cu mai mulţi invitaţi, printre care şi jurnalistul Tudor Chiriac, reporter în cadrul Monitorul de Botoşani. Dezbaterea poate fi urmărită live pe pagina de Facebook a Ramonei Strugariu.
Vă invit joi, 18 februarie, începând cu ora 19:00, la o discuție live despre violența domestică, amplificarea fenomenului în timpul pandemiei, cadrul legislativ actual și eventualele soluții pe care le putem adopta pentru protejarea victimelor. Discutăm despre toate acestea alături de Oana Țoiu, deputat USRPLUS și fost secretar de stat în Ministerul Muncii și Justiției Sociale; Andreea Rusu, directoarea executivă a Centrului Filia; Anca Silion Aramă, comisar de poliție, IPJ Botosani, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității; Lăcrămioara Radu, șef serviciu DGASPC Botoșani și Tudor Chiriac, jurnalist – Monitorul de Botoșani. Evenimentul este organizat prin intermediul Birou Europarlamentar Ramona Strugariu – Botoșani”, este mesajul postat de Ramona Strugariu.
Deja ai votat!
se încarcă...