Vreme foarte caldă la început de martie, fără precipitații

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza pentru pentru următoarea perioadă. Potrivit meteorologilor, sunt așteptate pentru finalul lunii februarie și începutul lunii martie temperaturi mai ridicate decât cele normale. Cald va fi și în prima lună de primăvară calendaristică, iar precipitațiile vor fi normale, ușor deficitare pe tot parcursul lunii martie.

Meteorologii au emis vineri prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în perioada 22 februarie – 22 martie:

Săptămâna 22 februarie – 1 martie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, da mai ales în
zonele montane din jumătatea vestică a țării.

Vremea se va încălzi ușor săptămâna viitoare și la munte, săptămâna  va debuta cu temperaturi apropiate de normalul perioadei, maxime medii de până la 2…4 grade și minime în medie de -4…-2 grade, dar din 25 februarie se va răci ușor, astfel media valorilor diurne va tinde spre 0 grade, iar cea a celor nocturne spre -6 grade. Temporar se vor semnala precipitații, în general slabe cantitativ, în cea mai mare parte a intervalului.

Prognoza meteo pentru luna martie

Săptămâna 1 – 8 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 8 – 15 martie

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 15 – 22 martie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Deja ai votat!