Guvernul a adoptat bugetul pe 2021

Guvernul a adoptat vineri seară bugetul pentru anul 2021, urmând ca documentul să ajungă în acest weekend în Palament. Premierul Florin Cîțu a anunțat că Ministerul Sănătății și cel al Transporturilor vor primi mai mulți bani din Fondul de rezervă al Guvernului.

În şedinţa de Guvern de astăzi am aprobat Legea bugetului de stat pe anul 2021, a anunţat Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern organizate pentru acest scop.

În şedinţa de astăzi nu au fost modificări importante, deficitul rămâne acelaşi, a adăugat el.

Din Fondul de rezervă au fost făcute câteva transferuri pentru finanţarea unor proiecte de investiţii care erau incluse în anumite anexe, a spus Cîțu, adăugând că mai mulți bani vor ajunge la sănătate și la transporturi.

Bugetul Ministerului Sănătăţii a fost mai mare de la început, dar în şedinţa de astăzi au fost relocate câteva sume din Fondul de rezervă pentru câteva obiective în Ministerul Sănătăţii. Şi la Ministerul Transporturilor să ştiţi că a fost suplimentat bugetul, dar nu foarte mult, cu anumite obiective care au fost finanţate din fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului. Suma totală care a fost modificată în jur de 200 – 300 milioane. Dar nu numai pentru aceste ministere, sunt mai multe proiecte care au fost finanţate din fondul de rezervă, proiecte care sunt importante pentru anumite comunităţi, proiecte care ajută la dezvoltarea anumitor localităţi”, a explicat el.

Deficitul bugetului general consolidat e de 80 de mii de milioane de lei, nu s-a modificat nimic”, a mai spus el.

Cîțu a adăugat că proiectul de buget ar urma să ajungă în weekend la Parlament, pentru a fi votat.

Depinde de Birourile reunite care va fi calendarul. Eu sper ca bugetul să fie aprobat cât mai repede”, a spus el.

Întrebat dacă eventualele amendamente depuse de parlamentari ar putea duce la o creștere a deficitului, premierul a spus: „Nu cred ca trebuie sa depășim acest deficit, vom vedea atunci. Eu țin la acest deficit, este agreat în plan internațional”.

Deja ai votat!