miercuri, februarie 8, 2023
AcasăNaționalA început vaccinarea populației generale în România

A început vaccinarea populației generale în România

Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă, miercuri, că începe etapa a III-a în municipiile cu rata de incidenţă de peste 4,5 la 1.000 de locuitori. Imunizarea se va face cu serul AstraZeneca, urmând a mai fi deschise fluxuri de vaccinare.

Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă, miercuri, că începe etapa a III-a în municipiile cu rata de incidenţă de peste 4,5 la 1.000 de locuitori. Imunizarea se va face cu serul AstraZeneca, urmând a mai fi deschise fluxuri de vaccinare.

”În vederea accelerării campaniei de vaccinare şi limitării efectelor pandemiei, începând de astăzi, 10 martie, se deschide Etapa a III-a pentru persoanele din localităţile/municipiile cu rată de incidenţă cumulată de peste 4,5 la 1.000 de locuitori”, a transmis, miercuri, CNCAV.

Vaccinare în limita locurilor disponibile

Sursa citată a precizat că, pe lângă cele 21 de fluxuri deja existente pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, se vor deschide alte 38 fluxuri noi de vaccinare pentru acest tip de vaccin, în următoarele municipii şi localităţi: municipiul Alba Iulia (2) – judeţul Alba, municipiul Braşov (6) şi localitatea Sâmpetru (1) – judeţul Braşov, municipiul Cluj-Napoca (13) – judeţul Cluj , municipiul Petroşani (2) – judeţul Hunedoara, municipiul Zalău (2) – judeţul Sălaj şi municipiul Timişoara (14) – judeţul Timiş.

În municipiul Giurgiu – judeţul Giurgiu şi municipiul Baia Mare – judeţul Maramureş vaccinarea persoanelor se va realiza prin intermediul fluxurilor deja existente, în limita locurilor disponibile.

”Astfel, începând de astăzi, 10 martie, 3.540 de persoane se pot programa în aceste cabinete, pentru o perioadă de 10 zile (15.03.-24.03), iar vaccinarea propriu-zisă se va realiza începând cu data de 15 martie. Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de aşteptare, cu respectarea criteriilor de prioritizare, conform prevederilor HG nr.12 din 20 ianuarie 2021 pentru modificarea şi completarea HG 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România”, a transmis CNCAV.

Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi.Sursa citată a reamintit că listele de aşteptare vor deveni operaţionale la data de 15 martie.

Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cât şi prin call center sau la numărul unic 021.414.44.25.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşele curente, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
-1.2 ° C
-1.2 °
-1.4 °
79 %
3.9kmh
85 %
mie
-3 °
joi
-2 °
vin
-1 °
sâm
1 °
Dum
3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În caz că se aglomerează la spital, s-a mai adus un scaun.

EDITORIAL

Din când în când, suflul de muribund al nației ridică poalele satinate și frumos brodate ale sistemului de sănătate dezvăluindu-ne vergeturile, omniprezenta celulită și...

GÂNDUL ZILEI

Hai Catrină și ne-arată Cum era când erai fată, Stânga unu, dreapta doi Și vreo trei pe dinapoi... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...