Corpul de control al premierului a descins la INSP

Corpul de Control al premierului Florin Cîțu desfășoară o verificare la Institutul Național de Sănătate Publică referitoare la siguranța sistemelor informatice gestionate la nivelul instituției. Dacă joi s-au solicitat documente de la INSP, vineri inspectorii guvernamentali s-au deplasat la sediul INSP, anunţă Antena 3.

Joi, în decurs de două ore au existat aproape 200 de tentative de accesare a sistemului cu informaţii despre pandemie şi vaccinare, de pe un calculator cu un IP privat din afara ţării, ceea ce a declanşat automat alerta de atac cibernetic.
Potrivit primelor concluzii existente în urma controlului, datele de logare au fost solicitate pentru accesare de secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldova. Aceasta le-a oferit mai departe unui consilier onorific al ministrului Vlad Voiculescu. Consilierul, la rândul său, le-a oferit fratelui său, care ar fi în Germania. De acolo, fratele consilierului ar fi apelat sistemul de aproape 200 de ori, ceea ce a declaşat alarma de atac cibernetic.
Deja ai votat!