joi, martie 28, 2024
AcasăNaționalDouă municipii și un oraș din județul Hunedoara intră în carantină

Două municipii și un oraș din județul Hunedoara intră în carantină

Municipiile Brad şi Petroşani şi oraşul Simeria vor intra în carantină pentru 14 zile, începând de marți, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 a trecut de 6 la mia de locuitori.
Potrivit prefectului judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit ca măsura de carantinare să intre în vigoare de marţi dimineaţa, de la ora 8,00, autorităţile locale fiind înştiinţate despre acest lucru.
„Cele trei oraşe vor intra în carantină de marţi dimineaţa, de la ora 8,00. Hotărârea CJSU Hunedoara va fi publicată în Monitorul Oficial”, a spus prefectul, citat de Agerpres.
La rândul său, directorul executiv al DSP Hunedoara, Sebastian Mezei, a precizat că autorităţile au făcut duminică analizele de risc pentru Brad, Petroşani şi Simeria şi au înaintat datele la INSP, avizul instituţiei fiind primit în cursul serii de duminică.
„Am făcut, duminică, analizele de risc pentru oraşul Simeria şi municipiile Brad şi Petroşani. Au fost transmise la INSP. Avizul a venit aseară târziu, după ora 22,00. Luni s-a votat în CJSU carantinarea celor trei localităţi. Aşteptăm publicarea în Monitorul Oficial şi, cel mai probabil, de mâine dimineaţă (marţi dimineaţa, n.r.), hotărârea va intra în vigoare. Carantina va fi pentru 14 zile”, a declarat, pentru Agerpres, directorul executiv al DSP Hunedoara.
Conform datelor oficiale, în judeţul Hunedoara incidenţa cazurilor de COVID-19 a fost de 4,25 la o mie de locuitori, în municipiul Brad – 6,47 la mie, Petroşani – 6,01 la mie, iar în Simeria – 6,04 la mia de locuitori.
Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.7 ° C
17.7 °
16.6 °
48 %
4.5kmh
73 %
joi
18 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...