vineri, martie 29, 2024
AcasăNaționalALERTĂ METEO: Cod galben de vreme rece, ninsori şi vânt

ALERTĂ METEO: Cod galben de vreme rece, ninsori şi vânt

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, noi atenţionări Cod galben de vânt puternic, ninsori şi viscol, valabile până miercuri seara în 21 de judeţe, precum şi o informare de precipitaţii şi vreme deosebit de rece în mare parte din ţară, până joi dimineaţa.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 23 martie, ora 12:00 – 24 martie, ora 18:00, va fi în vigoare un Cod galben de vremea rea. Astfel, în Moldova, pe parcursul zilei de miercuri (24 martie) şi în nord-estul Munteniei vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 55 – 65 km/h, iar pe arii restrânse peste 70 km/h. De asemenea, vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, temporar viscolită.

Ninsoare şi vânt în Carpaţi

În acelaşi timp, în perioada 23 martie, ora 18:00 – 24 martie, ora 21:00, un al doilea Cod galben vizează Carpaţii Meridionali şi local Carpaţii Orientali unde va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini în general de peste 1.500 de metri vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70 – 90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată şi vizibilitatea redusă sub 100 de metri.

Judeţele vizate de noile atenţionări Cod galben sunt: Alba, Argeş, Bacău, Brăila, Botoşani, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 23 martie, ora 12:00 – 25 martie, ora 10:00, va fi valabilă o informare de precipitaţii sub formă de ninsoare şi lapoviţă, local intensificări ale vântului şi vreme deosebit de rece, în majoritatea regiunilor. În acest context, vor fi precipitaţii, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va avea intensificări, local şi temporar, cu viteze în general de 45 – 55 km/h. La munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.

ANM precizează că vremea se va menţine deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative în cursul nopţilor şi al dimineţilor. Îndeosebi în vestul, nord-vestul şi, parţial, centrul ţării, se va semnala brumă.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...