Rata de infectare în București a trecut de 6

Bucureștiul a depășit pragul critic de 6 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, a anunțat marți prefectul Capitalei, Alin Stoica. Este cea mai mare rată de infectare atinsă în București în acest an. Cel mai mare indice – 7.04 – a fost raportat în București în 11 decembrie 2020.

Prefectul Capitalei a precizat pentru HotNews.ro că rata de infectare în București a ajuns marți la 6,22. Urmează să fie convocat Comitetul pentru Situații de Urgență București (CMBSU).

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spunea cu o zi în urmă că a solicitat pentru marți Direcţiei de Sănătate Publică o analiză în ceea priveşte rata de infectare, presiunea asupra spitalelor sau rata de vaccinare, astfel încât să fie luată o decizie privind o posibilă carantină în București.
Potrivit acestuia, carantinarea este una dintre măsurile posibile, având în vedere că aceasta este prevăzută de lege, dar depăşirea incidenţei de 6 cazuri la mia de locuitori nu înseamnă că Bucureştiul va intra în mod automat în carantină.
Decizia de carantinare a unei localități se va lua pe baza a șase indicatori, precum evoluția numărului de cazuri, rata de infectare, capacitatea de testare, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan, luni, la finalul unei ședințe în care s-a discutat despre modificarea criteriilor pentru instituirea carantinei.
Deja ai votat!