De Înviere, credincioșii vor putea merge la biserică

0

Premierul Florin Cîțu a avut miercuri o discuție cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte, iar Patriarhia a transmis la finalul acesteia că „deschiderea tuturor oficialităților pentru buna și fireasca desfășurare a slujbei de Înviere indică faptul ca slujbele se vor putea desfășura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor regulilor”.

Astfel, potrivit anunțului Patriarhiei, „întâlnirea pe tema condițiilor în care se vor desfășura anul acesta sărbătorile pascale a fost una bazată pe un dialog deschis, onest, animat de cele mai bune intenții comune în identificarea soluțiilor optime pentru respectarea libertății religioase și, simultan, a respectării măsurilor sanitare în vigoare”.

Elementele concrete referitoare la organizarea și desfășurarea Slujbei de Înviere din acest an vor fi comunicate atât de Patriarhia Română, cât și de autoritățile de stat după ce vor fi stabilite de comun acord la nivel de detaliu.

Conform unor surse oficiale citate de Digi 24, în urma discuțiilor s-a stabilit ca în noaptea de Înviere să fie permisă circulația persoanelor în afara locuinței până la ora 02.00.
Măsura ar urma să se aplice atât pentru Paștele Catolic, cât și pentru Paștele Ortodox.
În acest an, Paștele catolic este în 4 aprilie, iar Paștele ortodox, în 2 mai.

Deja ai votat!
se încarcă...