Noapte de proteste faţă de noile restricţii în mai multe oraşe din ţară

Mii de oameni au ieşit în stradă, în noaptea de dumincă spre luni, pentru a-și arăta nemulțumirea față de noile restricții anti-COVID, inclusiv cele care stabilesc că, de acum, carantina de noapte începe de la ora 20.00, în funcție de rata de infectare, relatează Mediafax. Manifestații au avut loc în București, Constanța, Brăila și Galați, după ce noile restricții au intrat în vigoare.

Protest în faţa Guvernului la Bucureşti

În Bucureşti, în Piaţa Universităţii, sute de oameni s-au adunat să protesteze faţă de restricţiile impuse de autorităţi. Ulterior, ei au plecat în marș către Guvern.
Participanţii la protestul spontan nu au purtat măşti şi au scandat lozinci anti-guvernamentale şi împotriva restricţiilor. Printre participanți s-a numărat și senatoarea Diana Șoșoacă, care a transmis live pe Facebook.

Protest fără incidente şi la Sibiu

În Sibiu, peste 300 de oameni, majoritatea tineri, s-au adunat în Piața Mare duminică, imediat după ora 20.00, când au intrat în vigoare noile restricții. Protestul de la Sibiu s-a încheiat în jurul orei 3, fără incidente. Foarte mulți jandarmi și polițiști i-au însoțit pe tot traseul pe protestatari, fără să existe o intervenție în forță.

Manifestație anti-restricții și la Timișoara

Cel puțin 200 de oameni au ieșit pe stradă, în timpul nopții, și în Timișoara. Oamenii au mărșăluit pe străzi, până la casa primarului Fritz, unde i-au cerut demisia. „Timișoara e orașul florilor. Suntem oameni liberi, înțelegi lucrul acesta Fritz”, „Ieși afară cu tupeu, dacă ești primarul meu”, s-a auzit din portavoce.

Protest spontan și la Galați

În Galați, sute de oameni au luat parte la manifestație și au mărșăluit pe străzile orașului, strigând „Libertate” și „Jos masca”.Protestul s-a încheiat în jurul orei 1.30. ”Până la acest moment nu au fost aplicate sancțiuni. Acestea vor fi aplicate ulterior, după identificarea participanților”, a declarat locotenentul Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galați.

O manifestație similară a avut loc, duminică, dar în timpul zilei, și în orașul vecin, Brăila. Acolo, zeci de oameni au ieșit în stradă pentru a treia zi la rând.

Sute de oameni, în stradă la Constanța

De asemenea, un protest a avut loc, duminică, și în Constanța. Sute de oameni s-au adunat în fața prefecturii, iar apoi au plecat în marș prin oraș. Oamenii au strigat „Jos masca”, „Libertate, libertate”, „Hoţii, hoţii”, „Deschideţi HORECA”, “Vrem dreptate”, “Jos Guvernul”, “Jos criminalii”, “Şoşoacă să vină ca să ne susţină”, “Constanţa trezeşte-te”.

foto: captura facebook

Deja ai votat!