joi, aprilie 18, 2024
AcasăNaționalNoapte de proteste faţă de noile restricţii în mai multe oraşe din...

Noapte de proteste faţă de noile restricţii în mai multe oraşe din ţară

Mii de oameni au ieşit în stradă, în noaptea de dumincă spre luni, pentru a-și arăta nemulțumirea față de noile restricții anti-COVID, inclusiv cele care stabilesc că, de acum, carantina de noapte începe de la ora 20.00, în funcție de rata de infectare, relatează Mediafax. Manifestații au avut loc în București, Constanța, Brăila și Galați, după ce noile restricții au intrat în vigoare.

Protest în faţa Guvernului la Bucureşti

În Bucureşti, în Piaţa Universităţii, sute de oameni s-au adunat să protesteze faţă de restricţiile impuse de autorităţi. Ulterior, ei au plecat în marș către Guvern.
Participanţii la protestul spontan nu au purtat măşti şi au scandat lozinci anti-guvernamentale şi împotriva restricţiilor. Printre participanți s-a numărat și senatoarea Diana Șoșoacă, care a transmis live pe Facebook.

Protest fără incidente şi la Sibiu

În Sibiu, peste 300 de oameni, majoritatea tineri, s-au adunat în Piața Mare duminică, imediat după ora 20.00, când au intrat în vigoare noile restricții. Protestul de la Sibiu s-a încheiat în jurul orei 3, fără incidente. Foarte mulți jandarmi și polițiști i-au însoțit pe tot traseul pe protestatari, fără să existe o intervenție în forță.

Manifestație anti-restricții și la Timișoara

Cel puțin 200 de oameni au ieșit pe stradă, în timpul nopții, și în Timișoara. Oamenii au mărșăluit pe străzi, până la casa primarului Fritz, unde i-au cerut demisia. „Timișoara e orașul florilor. Suntem oameni liberi, înțelegi lucrul acesta Fritz”, „Ieși afară cu tupeu, dacă ești primarul meu”, s-a auzit din portavoce.

Protest spontan și la Galați

În Galați, sute de oameni au luat parte la manifestație și au mărșăluit pe străzile orașului, strigând „Libertate” și „Jos masca”.Protestul s-a încheiat în jurul orei 1.30. ”Până la acest moment nu au fost aplicate sancțiuni. Acestea vor fi aplicate ulterior, după identificarea participanților”, a declarat locotenentul Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galați.

O manifestație similară a avut loc, duminică, dar în timpul zilei, și în orașul vecin, Brăila. Acolo, zeci de oameni au ieșit în stradă pentru a treia zi la rând.

Sute de oameni, în stradă la Constanța

De asemenea, un protest a avut loc, duminică, și în Constanța. Sute de oameni s-au adunat în fața prefecturii, iar apoi au plecat în marș prin oraș. Oamenii au strigat „Jos masca”, „Libertate, libertate”, „Hoţii, hoţii”, „Deschideţi HORECA”, “Vrem dreptate”, “Jos Guvernul”, “Jos criminalii”, “Şoşoacă să vină ca să ne susţină”, “Constanţa trezeşte-te”.

foto: captura facebook

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.8 ° C
6.1 °
3.8 °
95 %
3.1kmh
100 %
joi
6 °
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...