Raluca Turcan a fost amendată după ce a fost fotografiată fără mască

Botoşăneanca Raluca Turcan a fost amendată de poliție, joi, pentru nepurtarea măștii de protecție, după ce Ministrul Muncii s-a înghesuit într-o remorcă cu opt persoane, între care și un minor. Raluca Turcan și alte cinci persoane au fost amendate cu 3.000 de lei în total pentru că nu purtat mască,

Informația a fost confirmată de Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu, printr-un comunicat oficial, în care nu precizează, însă, și numele persoanelor care au primit amendă.

Ministrul Muncii a solicitat, miercuri, să fie amendată, după ce premierul Cîțu și ministrul de Interne, Lucian Bode, i-au solicitat acest lucru.

Raluca Turcan, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean și alți liberali au participat, sâmbătă, la o acțiune de împădurire în zona montană a orașului Tălmaciu, iar din imaginile publicate pe paginile de Facebook ale liberalilor se vede cum în mai multe situații nu respectă regulile de distanțare și nici nu poartă mască. Cei doi oficiali sfidează regulile de distanțare chiar a doua zi după decizia Guvernului de a impune noi restricții, pe fondul creșterii numărului de infectări. Noile restricții au scos în stradă mii de oameni în marile orașe ale țării.

Raluca Turcan și Daniela Câmpean apar într-o poză în remorca unei mașini de teren în care sunt înghesuite nu mai puțin de opt persoane, între care și un minor, toți fără mască de protecție și cu încălcarea regulilor de distanțare socială. Raluca Turcan apare fără mască, încălcând reguli de distanțare, și în alte imagini.

Cei doi oficiali, ministrul Muncii și șefa Consiliului Județean, încalcă regulile pe care Guvernul tocmai le înăsprise cu o zi înainte, în condițiile în care județul Sibiu se află în scenariul roșu, cu o rată de infectare de 3,43 la mie, iar municipiul Sibiu are o rată de infectare de 5,13 la mie.

Deja ai votat!