Descinderi DNA în cazul unor angajări de medici în perioada Covid

0

Angajarea unor medici, fără concurs la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi pe perioada stării de alertă a intrat în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Astfel, procurorii DNA au ridicat în aceste zile documentele prin care au fost angajaţi fără concurs printr-o procedură derulată în perioada 15 – 23 martie a.c. „Într-adevăr, DNA a solicitat nişte documente de la noi dar nu vă putem da detalii”, a spus medicul Dan Timofte, managerul Spitalului Sfântul Spiridon.

Potrivit unor surse DNA a ridicat documente ce ţin de angajarea a trei medici. Este vorba despre un post de medic specialist ATI, un post de medic specialist medicina de urgenţă şi un post de medic specialist chirurgie generală.

Potrivit dezvăluirea.ro, problemele cele mai mari sunt în cazul medicului din cadrul UPU, care în ziua în care a avut loc proba de interviu (23 martie) ar fi fost infectată cu coronavirus, iar în ziua în care s-au afişat rezultatele (24 martie) a fost internată la Secţia de Chirurgie I cu Pneumonie Covid. De asemenea femeia era însărcinată în 32 de săptămâni şi a născut imediat după ce s-au publicat rezultatele selecţiei.

Deja ai votat!