Zile libere stabilite pentru vacanţa de Paşti

Învierierea Domnului pică în acest an pe data de 2 mai, iar în acest context angajaţii vor avea mai multe zile libere. Astfel, potrivit prevederilor, există patru zile libere legale în care românii nu vor merge la muncă. Este vorba de vineri, 30 aprilie, în care credincioșii sărbătoresc Vinerea Mare; 1 mai,  sâmbătă, Ziua Muncii, 2 mai, duminică, Ziua de Paște și cea de a doua zi de paște, luni, 3 mai.

Începând de marţi, 4 mai, angajaţii se vor întoarce la serviciu.

Zile libere 2021

Potrivit capital.ro, pe lângă aceste patru zile libere, românii vor mai avea și alte zile în care nu vor merge la muncă în 2021. Mai exact, următoarea sărbătoare legală pentru români va fi pe 1 iunie, de ziua Copilului. Aceasta este urmată de Rusalii, care au loc pe 20 iunie. Totodată, românii vor mai avea liber și în toamnă, pe 30 noiembrie odată cu sărbătorirea Sfântului Andrei, următoarea zi liberă fiind programată pe data de 1 decembrie, miercuri, de Zua României.

Din păcate pentru români, în acest an, Crăciunul va pica în zilele de sâmbătă și duminică, deci aceștia nu vor mai avea zile libere în timpul săptămânii așa cum se mai întâmpla în alți ani.

Deja ai votat!