vineri, martie 29, 2024
AcasăNaționalCentru de vaccinare drive-through luat cu asalt la Cluj

Centru de vaccinare drive-through luat cu asalt la Cluj

În Cluj-Napoca s-a deschis luni la prânz al doilea centru de vaccinare drive-through din țară, după cel de la Deva. Chiar înainte de inaugurarea centrului, în parcarea Sălii Sporturilor din municipiu, acolo unde este deschis centrul, oamenii stăteau deja cu mașinile la coadă, așteptând să se poată vaccina.

În urmă cu două săptămâni, premierul Florin Cîțu anunțase chiar la Cluj-Napoca  introducerea acestei noi proceduri de vaccinare în România.

Centrul de vaccinare drive-through s-a deschis la ora 13.00, în parcarea Sălii Sporturilor. Programul acestui centru de vaccinare este de luni până duminică în intervalul orar 8:00 – 20:00.

Tipul vaccinului administrat este Pfizer-BioNTech. Pentru vaccinare nu este nevoie de programare în Platforma RoVaccinare, imunizarea făcându-se direct în maşină.

Se pot vaccina concomitent patru persoane. Procedura este simplă: trebuie să completeze întâi un formular, le este luată temperatura și apoi sunt vaccinate. Cei care doresc să se vaccineze trebuie să vină doar cu buletinul.

Primarul Emil Boc a declarat la Digi24 că scăderea ratei de infectare în Cluj la 3.29 la mia de locuitori arată că vaccinul, testarea și respectarea măsurilor sunt singurele care ajută să revenim la normalitate, la redeschiderea economiei, a sălilor de spectacol, a restaurantelor, la reluarea festivalurilor.

Altă cale mai bună până acum omenirea nu a inventat de 2000 de ani. Decât prin vaccinare. E calea cea mai sigură. Deschidem aceste centre mobile, astfel încât oamenii să vină fără planificare să se poată vaccina direct în mașină.

Vom continua această activitate, vom recomanda și alte măsuri, dorim să ajungem cu vaccinul cât mai aproape de oameni, lângă biserici, lângă locuințele lor, la comunitățile defavorizate.

Vrem să creăm alternative, să nu ajungem în situația în care să avem doze, dar oamenii să nu dorească să se vaccineze”, a spus Emil Boc.

FOTO: Captură Digi24

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
8.9 ° C
11.6 °
8.3 °
63 %
1.3kmh
31 %
joi
9 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...