Valeriu Gheorghiță: Numărul persoanelor vaccinate a crescut cu 30% după ce s-a introdus posibilitatea vaccinării fără programare

Numărul persoanelor vaccinate a crescut cu 30% după data de 7 mai, când s-a introdus posibilitatea ca vaccinarea să se facă direct prin prezentarea la centrul de vaccinare, fără ca programarea prealabilă în platformă să mai fie obligatorie, a declarat marți dimineață medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. Valeriu Gheorghiță a subliniat că este vorba doar de câteva zile și poate fi devreme pentru a trage concluzii, însă cifrele arată o creștere de 30%.

În plus, peste 700 de medici de familie au primit dozele de vaccin împotriva COVID-19, iar în acest moment se vaccinează în peste 300 de cabinete ale medicilor de familie din 28 de județe ale țării, a anunțat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.
De asemenea, 19.272 de persoane s-au vaccinat la Maratonul de vaccinare din spitalele militare din țară. Astăzi este ultima zi a maratonului.
Deja ai votat!