vineri, aprilie 19, 2024
AcasăNaționalDate INSP: câți români s-au infectat sau au murit după vaccinul anti-Covid

Date INSP: câți români s-au infectat sau au murit după vaccinul anti-Covid

INSP: De la începutul campaniei de vaccinare, s-au infectat cu coronavirus 0,6% dintre persoanele imunizate cu prima doză și 0,1% dintre cele cu ambele doze.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) precizează că 11,6% din totalul persoanelor testate în intervalul 27 decembrie 2020 – 23 mai 2021, au fost persoane vaccinate. Dintre acestea, doar 41,5% au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2.

În perioada 27 decembrie 2020 – 23 mai 2021, 0,6% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză (23.469 de persoane) au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin.

În același interval, 445 persoane (1,9% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin) au decedat, însă INSP precizează că niciunul dintre decese nu a fost cauzat de vaccinare.

0,1% din totalul persoanelor vaccinate cu doza a doua (4.718 de persoane) au avut un test pozitiv de infecție coronavirus, după administrarea celei de-a doua doze de vaccin, iar 86 de persoane (1,8% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin) a survenit decesul. INSP spune că nici în această situație niciunul dintre decese nu a survenit ca urmare a vaccinării.

3,2% din totalul persoanelor confirmate cu infecție SARS-CoV-2 după vaccinare de la începutul campaniei de vaccinare au fost raportate în ultimele două săptămâni.

Tot în ultimele două săptămâni, 558 de persoane au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin, iar 359 persoane au fost confirmate cu Covid după administrarea celei de a doua doze de vaccin.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.3 ° C
6.6 °
5 °
67 %
4.5kmh
36 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
10 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...