Florin Cîțu s-a înscris în cursa pentru şefia PNL

Premierul Florin Cîțu și-a anunțat ieri dimineața decizia de a candida la președinția PNL împotriva lui Ludovic Orban, precizând că partidul are nevoie de un suflu nou.

„Am decis să mă înscriu în competiţia pentru preşedinţia Partidului Naţional Liberal. Vă mulţumesc că sunteţi azi alături de mine, când fac acest anunţ important pentru partid, pentru România şi pentru mine. Am decis să mă înscriu pentru competiţia pentru preşedinţia Partidului Naţional Liberal. Le mulţumesc şi liderilor politici puternici din PNL care au crezut în mine din primul moment în care m-am înscris în partid şi care şi astăzi mă susţin şi fac parte din echipa mea”, a declarat ieri Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă.

El a amintit că în octombrie 2016 s-a hotărât să intre în politică. „Sunt liberal convins, un om care am trăit toată viaţa după principiile liberale. Le-am aplicat, le-am respectat, oriunde am muncit în lumea asta. Ştiţi foarte bine că doar liberalismul salvează România”, a spus Cîţu.

”Am avut o discuție cu Ludovic Orban și i-am spus că voi câștiga”, a mai spus el.

Florin Cîţu a subliniat că partidul are nevoie de o conducere care să vină cu elemente de noutate, precizând că se va asigura că PNL va fi cel puţin opt ani la guvernare.

Au fost alături de premier vicepremierul Raluca Turcan, Ministrul Apărării Naţionale Nicolae Ciucă, europarlamentarul Rareş Bogdan, vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că salută intrarea în cursa pentru preşedinţia PNL a premierului Florin Cîţu, menţionând că această competiţie va fi un „festival al democraţiei” şi nu va afecta activitatea partidului şi guvernarea. Congresul de alegeri e programat pe 25 septembrie.

Deja ai votat!