În București, rata de vaccinare anti-COVID cu prima doză de vaccin a trecut de 50%

Capitala a depășit pragul de 50% de persoane vaccinate anti-COVID cu cel puțin o doză, a declarat luni prefectul Capitalei, Alin Stoica. El a precizat că aproximativ 560.000 de oameni s-au vaccinat cu ambele doze, dintr-un total de 2,2 milioane de persoane eligibile.
Prefectul Capitalei a făcut acest anunț luni, înainte de şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, care urmează să adopte decizia în care vor fi transpuse măsurile de relaxare a unor restricţii ce vor intra în vigoare de marţi, 1 iunie.
Astfel, concertele și orice tip de spectacole vor putea fi organizate, de la 1 iunie, cu până la 1.000 de participanți, dacă aceștia sunt vaccinați anti-COVID, au test PCR negativ sau au trecut prin boală. Limita de persoane se elimină dacă toți participanții sunt vaccinați cu ambele doze. Condițiile sunt similare și în cazul competițiilor sportive. De asemenea, vor fi noi condiţii pentru evenimentele private – nunți, botezuri -, creşte gradul de ocupare în hotelurile de pe litoral și se deschid spaţiile de joacă și piscinele. Nu va mai fi obligatorie purtarea măștii la locul de muncă, dacă toți sunt vaccinați și sunt cel mult 5 persoane în același spațiu.
Luni, rata de infectare în Capitală a ajuns la 0,35 la mia de locuitori, conform datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică București.
„Numărul lor ajunsese undeva la 10.000 în urmă cu câteva zile, fapt care era destul de îngrijorător, dar campania de comunicare cred că a început să dea roade şi sperăm să ajungem în aşa fel încât să umplem capacitatea de vaccinare, să ajungem la 20.000”, afirma prefectul Capitalei, precizând că până la acel moment se vaccinaseră 1.200.000 de bucureșteni.
Deja ai votat!