Una dintre cele mai frumoase cascade din România s-a prăbușit

Cascada Bigăr, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, s-a prăbușit, luni, din cauze naturale, a anunțat Regia Națională a Pădurilor (Romsilva).

„Avem, din păcate, și o veste neplăcută. Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, s-a prăbușit astăzi din cauze naturale. Travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp, au crescut în dimensiuni și greutate, iar astăzi a cedat sub propria greutate. Colegii noștri sunt la fața locului, iar zilele următoare vom reveni cu mai multe amănunte și imagini”, a anunțat Romsilva.

Cascada Bigăr, unică în lume

Cascada Bigăr este una dintre cele mai spectaculoase cascade, ce impresionează prin forma sa. Aceasta este formată de un izvor de apă subterană care se scurge pe un perete calcaros, de forma unui con, înalt de aproximativ 7-8 metri, acoperit integral de mușchi.

Într-un top internaţional al publicaţiilor online de turism, The World Geography, realizat în anul 2013 cu cele mai frumoase cascade ale lumii, cascada Bigăr, din Caraș-Severin, se află pe primul loc ca unicitate, căderea de apă fiind neobişnuită.

Deja ai votat!