Pensionarii care încasează pensia pe card vor fi informați pe mail

Pensionarii care primesc pensia pe card vor fi informaţi despre acest aspect printr-un simplu e-mail, potrivit unui proiect iniţiat de deputaţii liberali, adoptat recent în cadrul unei ședințe a Senatului.

Practic, proiectul propune ca pensionarii să fie informați de pensia primită pe card printr-un e-mail. La cerere, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) va putea să trimită în format electronic documentul ce face dovada plății sumelor de bani pentru toți ce au optat pentru acest lucru.

Potrivit agerpres, documentul de informare cu privire la sumele plătite se transmite începând cu luna următoare înregistrării cererii, în maximum 48 de ore de la efectuarea plăţii drepturilor în cont curent sau cont de card, potrivit unui amendament admis.

„Este o iniţiativă a PNL pentru debirocratizare, pentru a trece la o tehnică informatică. Este vorba despre informarea celor care primesc pe card. Până acum, în stilul nostru românesc, dacă avea nevoie de informaţii, trebuia să se deplaseze la oficiul respectiv, să-şi ia datele să vadă de ce a primit atâta, de ce nu a primit. Prin lege, cei care se ocupă de pensii sunt obligaţi să le trimită şi în format electronic. Poate începem să extindem astfel de iniţiative şi în alte domenii, să nu mai purtăm oamenii pe drumuri, să piardă timpul, ci să fie informați la timp”, a precizat în plen liderul grupului parlamentar PNL din Senat, Virgil Guran.

„Este spre binele tuturor, atât al pensionarilor, cât și al poştaşilor”

Și senatorul USR PLUS, Ştefan Pălărie, a fost de acord cu iniţiativa deputaților liberali, precizând că reprezintă o „construcţie” către obiectivele coaliţiei de guvernare, și anume debirocratizarea şi eficientizarea statului.

„O propunere absolut admirabilă. Pentru a fi puţin mai specifici, în momentul de faţă, poştaşii României se duc să dea un talon de pensie mov chiar şi celor cărora nu li se mai dă pensia în numerar, ci doar prin transfer bancar sau depunere într-un cont (…). Este spre binele tuturor, inclusiv al pensionarilor, să nu-i mai ţină pe drumuri nici pe poştaşi şi nici să nu mai aştepte prin alte mijloace un document care poate fi trimis celor care au, simplu, prin email”, a menționat senatorul USR PLUS.

 

Deja ai votat!