Botoşăneanca Renate Weber a dat în judecată Parlamentul

Botoșăneanca Renate Weber a dat în judecată Camera Deputaţilor şi Senatul, solicitând judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti anularea hotărârii Parlamentului prin care a fost revocată de la conducerea instituţiei Avocatul Poporului. Primul termen al procesului va avea loc vineri, 2 iulie.

Cererea a fost înregistrată la Secţia a IX-a contencios administrativ de la Curtea de Apel Bucureşti pe 17 iunie şi are ca obiect „anulare act administrativ – hot. nr. 36/16.06.2021”, acțiunea fiind înregistrată imediat după ce pe 16 iunie, deputaţii şi senatorii au votat proiectul de hotărâre privind revocarea Renatei Weber de la conducerea instituţiei Avocatul Poporului.

S-au înregistrat 247 de voturi „pentru”, 32 ‘împotrivă’, iar un parlamentar nu a votat.

Renate Weber a fost revocată după mai multe acuzații din partea PNL, USR şi UDMR deîncălcare a Constituţiei prin „acţiuni sau inacţiuni care au afectat buna funcţionare a sistemului sanitar prin starea de temere legitimă creată asupra personalului medical prin declanşarea Mecanismului naţional de prevenire a torturii în privinţa spitalelor care tratează bolnavi COVID-19”, relatează presa centrală.

Deja ai votat!