Explozie și incendiu la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Şase răniţi şi un dispărut

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Din primele informații, două persoane au fost rănite. Oamenii au primit mesaj RO-Alert. Ministrul Mediului a declarat că impactul asupra mediului poate fi major.

Din primele evaluări ale ANM norul de fum se deplasează spre mare, nu spre țărm, a adăugat minstrul. El a precizat că la fața locului se află un laborator mobil pentru a se monitoriza calitatea aerului. Fumul este observat de la o distanță de 10 kilometri și a fost văzut și de turiștii aflați în Mamaia și de locuitorii din Corbu și Vadu.

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a declarat la Digi24 că două persoane au fost rănite în explozie. „Persoanele sunt arse pe față, nimic grav. Vom face o reevaluare. A fost dat mesaj prin RO-Alert. Turiștii nu sunt afectați. Echipajele sunt acolo”, a declarat acesta. ISU a anunțat că explozia a fost urmată de incendiu.

Explozia a avut loc la instalația de producție a motorinei din Rafinărie.

UPDATE: ISU Constanţa a anunţat că sunt șase persoane rănite în urma exploziei și o persoană dispărută. Una dintre victime, cu arsuri pe 45% din suprafața corpului, a fost transportată cu elicopterul SMURD la spital. O alta, cu arsuri la nivelul feței, a fost transportată de asemenea la spital. Altă victimă are un traumatism la picior, alta – traumatism lombar transportată la spital, o alta cu arsuri minore.

Raed Arafat, șeful DSU, a declarat, însă, la Antena 3 că ar exista 4 victime, și nu 6, așa cum a transmis ISU Constanța

Deja ai votat!