Fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări din Suceava, reținut de DNA

Comisarul-șef Florin Valy Finiș, fost șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, a fost reținut de DNA. Acesta va fi dus astăzi, 8 iulie, în fața unui judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DNA Suceava îl acuză de comiterea a trei infracțiuni de luare de mită, în formă continuată, mai precis că încasa sume între 70 de lei și 500 de euro pentru aprobarea cererilor de înmatriculare fără programare a unor autoturisme și pentru promovarea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere categoria B.

„În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte 10 persoane fizice, în cazul acestora fiind dispuse și măsuri preventive. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au mai transmis procurorii.

Deja ai votat!