marți, martie 19, 2024
AcasăNaționalFostul șef de la permise din Suceava nu era mofturos la șpagă

Fostul șef de la permise din Suceava nu era mofturos la șpagă

Fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, comisarul-șef Florin Valy Finiș, nu era pretențios și se mulțumea cu șpăgi care în unele cazuri sunt de-a dreptul hilare, relatează Monitorul de Suceava.

Cel puțin așa rezultă din propunerea de arestare preventivă înaintată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție către judecătorul care săptămâna trecută a decis să-l plaseze pe Florin Valy Finiș în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. În total, procurorii au documentat 15 fapte de luare de mită, în trei intervale de timp diferite.

”În ziua de 15 octombrie 2019, ofiţerul de poliţie Finiș Florin Valy a primit suma de 72 de lei (pe lângă taxele legale de înmatriculare, în cuantum total de 128 de lei, pe care trebuia să le achite la ghişeu, pentru două autoturisme), în legătură cu urgentarea îndeplinirii unui act ce intră în atribuţiile sale de serviciu, în schimbul aprobării înmatriculării, în termen scurt, a două autoturisme marca Mercedes Benz 240D şi marca Chevrolet”, este descrierea uneia din faptele pentru care a fost pus sub acuzare fostul șef de la Permise și Înmatriculări.

La fel de adevărat este că Florin Valy Finiș a primit și sume mai consistente, dar acestea au fost pentru a-i promova pe unii candidați care susțineau examen pentru obținerea permisului de conducere. Suma maximă băgată în buzunar ar fi fost de 500 de euro. Iată cum descriu procurorii DNA fapta pe care i-au reținut-o în sarcină fostului șef de la Permise și Înmatriculări: ”La data de 10 noiembrie 2020, ofiţerul de poliţie Finiș Florin Valy a primit de la candidata (…), prin intermediul martorului-denunţător (…), administrator al Şcoli de Şoferi Auto (…), suma de 500 de euro, în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu, cele de poliţist examinator auto, în cadrul SPCRPCIV Suceava, în schimbul promovării probei practice, în vederea obţinerii permisului de conducere categoria B, candidata fiind declarată admisă”.

Fie că este vorba de câteva zeci de lei sau de câteva sute de euro, procurorii DNA Suceava spun că se crease o adevărată caracatiță, iar fenomenul devenise unul în masă și de amploare.

Comisarul-șef Florin Valy Finiș a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile în cursul zilei de joi, 8 iulie, după ce în prealabil procurorii DNA l-au reținut timp de 24 de ore. Fostul șef de la Permise și Înmatriculări, care este acuzat de luare de mită în formă continuată, a contestat însă decizia luată la Tribunalul Suceava și speră ca magistrații de la Curtea de Apel Suceava să fie mai îngăduitori și să ia o măsură mai blândă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
1.6 ° C
1.7 °
0.5 °
89 %
2.7kmh
60 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
8 °
vin
10 °
sâm
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

Pe vremea când Petre Daea a transformat Ministerul Agriculturii într-o veritabilă scenă pentru interminabilele lui spectacole de stand up comedy, marea întrebare a unora...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...