Vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-Covid ar putea începe în septembrie

Personalul medical și persoanele vulnerabile ar putea fi vaccinate cu a treia doză de ser împotriva COVID. O decizie în acest sens ar urma să fie luată în septembrie, în condițiile creșterii numărului de infectări cu varianta Delta. Anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

„Există discuții în momentul de față legat de administrarea rapelului, sau cum este cunoscut, ca cea de-a treia doză, la persoanele care au un risc crescut de expunere – personalul medical și social și persoanele care se află în evidență cu boli cronice, respectiv persoanele cu vârsta peste 65 de ani”, a spus Gheorghiță.

Aceasta a adăugat că este foarte probabil ca în luna septembrie să avem această decizie, la opt luni de la debutul campaniei de vaccinare.

„Este foarte probabil să luăm în considerare istoricul trecerii prin boală. Practic, o persoană care are istoric de trecere prin boală și a fost vaccinată cu două doze nu mai are neapărat indicație de a face rapelul cu cea de-a treia doză, având în vedere că trecerea prin boală este un element important în activarea răspunsului imun”, a adăugat el.

Până în 25 iulie au fost înregistrate 127 de cazuri cu varianta Delta, a adăugat medicul.

Deja ai votat!