Şcoala reîncepe în format fizic

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a reconfirmat joi seara, la Digi24, că școala va începe cu prezență fizică, în data de 13 septembrie, dar nu exclude, totuși, ca scenariile de anul trecut – roșu, galben și verde – să intre din nou în vigoare, dacă valul 4 va fi unul de amploare. Ar putea fi, însă, modificate criteriile sau pragurile care stabilesc dacă elevii vor face ore online sau vor sta în bănci, la școală.

„Elevii care au contraindicaţii medicale sau care prezintă simptome vor sta în continuare acasă, şcoala fiind obligată, în continuare, să le asigure accesul la procesul de învăţare în sistem online. Dar pentru toţi ceilalţi elevi, şcoală cu prezenţă fizică”,  a precizat Sorin Cîmpeanu.

Scenariile vor fi reconfirmate la începutul lunii septembrie

Totodată, sunt pregătite şi scenariile de funcţionare, în cazul în care pandemia se va agrava. „Dacă vom avea o evoluţie nesperată din punct de vedere epidemiologic, avem pregătite scenariile de funcţionare. Vorbim despre praguri pe care o să le reconfirmăm la începutul lunii septembrie, după ce vom şti deja care este evoluţia epidemiologică, printr-un ordin comun de ministru al ministrului educației și ministrului sănătății”, a declarat Cîmpeanu.

Odată cu începerea noului an școlar, cabinetele medicale ale școlilor ar putea funcționa ca centre de vaccinare pentru elevi, părinți și bunici, a mai spus joi seara, la Digi24, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. Până atunci, în cursul lunii august, Ministerul Educației va susține vaccinarea nu doar pentru elevi și cadrele didactice, dar și pentru elevi și bunici în centrele care sunt disponsibile, pentru a asigura, la începutul lunii septembrie, un anumit grad de imunitate în școli.

Ministrul Sorin Cîmpeanu este de acord că vaccinarea ar trebui accelerată și în acest sens spune că a avut discuții cu părinții, constatând că aceștia susțin vaccinarea.

Deja ai votat!