Coaliția de guvernare a aprobat propunerea de Program de Investiții pe modelul PNDL

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțat că partidele din coaliția de guvernare au decis demararea noului Program de Investiții pentru comunitățile locale, care se va derula după modelul PNDL, cu un buget multianual de aproape 50 de miliarde de lei. Banii vor fi folosiți, pe 7 ani, pentru proiecte de infrastructură rutieră, de apă și canal și de extindere a rețelelor de gaz. Guvernul urmează să pregătească actul normativ.

“Am decis în coaliție, după discuții prealabile în Biroului Executiv al PNL, demararea noului Program de Investiții pentru comunitățile locale din cursul acestui an. Acesta se va derula după modelul Programului Național de Dezvoltare Locală, cu un buget multianual de aproximativ 50 de miliarde de lei. Dincolo de modul în care va fi denumit acest program, am considerat mai important ca proiectele de infrastructură să privească atât partea rutieră, cea de apă și canal, dar și extinderea rețelelor de gaz. Partidul Național Liberal a promis gazul românesc în casele românilor, ceea ce ne obligă la îndeplinirea acestui obiectiv.

Pentru perioada imediat următoare, Guvernul a fost mandatat să pregătească actul normativ necesar care să materializeze noul program și să fixeze cadrul pentru a avea procedurile de selecție a proiectelor”, a transmis Ludovic Orban, pe Facebook.

Premierul Florin Cîțu a afirmat că numele planului național de investiții, care se va derula pe șapte ani, va fi Anghel Saligny.

„Faptul că facem planul național de investiții Angel Saligny, pentru că acesta o să fie numele panului național de investiții, pe următorii șapte ani de zile cu un buget de aproximativ 50 de miliarde de lei, îl facem pentru români, pentru românii vor beneficia de drumuri asfaltate, de canalizare și de apă”, a spus Florin Cîțu.

Deja ai votat!