Cioloș îi cere viceprimarului USRPLUS din Suceava să se retragă

Viceprimarul USRPLUS al Sucevei, Teodora Munteanu, primește din ce în ce mai multe semnale că ar trebui să se retragă din această funcție după scandalul provocat de câștigarea unei motociclete la tombola organizată în cadrul ediției de anul acesta a Bucovina Motorfest, eveniment la care unul dintre finanțatori a fost primăria. Prezent vineri la Suceava, copreședintele USR-PLUS Dacian Cioloș a declarat că Biroul Politic Național al acestui partid se așteaptă ca Teodora Munteanu să renunțe singură la funcția de viceprimar, relatează Monitorul de Suceava.

„Noi i-am și transmis colegei că așteptăm să ia ea deciziile să se retragă. Pentru că din punct de vedere etic, moral nu este deloc corect ce s-a întâmplat. Vom avea o propunere din partea filialei județe, dar noi informal i-am transmis deja că așteptăm să își facă autoanaliza și să ia o decizie personală înainte de a ajunge la decizia Biroului Național. E o persoană responsabilă. Pornesc de la premisa asta. Și dacă nu e, ne vom asuma noi o decizie”, a spus Dacian Cioloș.

Declarația acestuia vine după ce Biroul Judeţean al USR-PLUS Suceava a votat, în şedinţa de joi seara, sancţionarea viceprimarului Sucevei Teodora Munteanu după acest scandal.

Președintele USRPLUS Suceava, senatorul Gheorghiţă Mîndruţă, a declarat că în cadrul şedinţei a fost propusă sancţionarea viceprimarului Teodora Munteanu, decizie care a fost aprobată cu unanimitate de voturi. Gheorghiţă Mîndruţă a spus că au urmat apoi propunerile de sancționare, aici părerile celor prezenți fiind împărțite. „În urma votului s-a luat decizia ca Biroul Județean al USR-PLUS Suceava să transmită către Biroul Politic Național o propunere pentru aplicarea unei sancțiuni pentru Teodora Munteanu, fie votul de blam, fie retragerea sprijinului politic pentru funcția de viceprimar al Sucevei”, a spus Mîndruță, care a arătat că pentru fiecare dintre cele două propuneri voturile membrilor Biroului Județean au fost egale.

Liderul USR-PLUS Suceava a arătat că o decizie finală cu privire la sancțiunea pe care o va primi Teodora Munteanu o va lua conducerea centrală a partidului. În cadrul ședinței Biroului Județean, Teodorei Munteanu i s-a solicitat direct să renunțe la funcție de viceprimar, propunere pe care aceasta a refuzat-o.

 

Deja ai votat!