Patronii de restaurante vor să mărească preţurile

Patronii de restaurante pregătesc schimbări pentru finalul acestui an. Astfel, aceştia vor să schimbe meniurile, inclusiv în privința prețurilor, care ar urma să fie majorate. Cele mai multe restaurante au făcut deja sau vor face modificări minore sau mai semnificative ale afacerii în următoarele trei luni, o tendință vizibilă de la începutul pandemiei. Potrivit Digi24, schimbarea meniurilor va fi o prioritate în următoarea perioadă pentru 62% din restaurante.

Serviciile de livrare vor rămâne o componentă importantă a activității, fiind menționate de 45% din reprezentanții industriei ospitalității. De asemenea 33% dintre restaurante planifică creșterea prețurilor în 2021, cea mai ridicată pondere de până acum și doar 23% mai preconizează o diminuare a activității.

În următoarele trei luni traficul redus de clienți va rămâne în continuare principala provocare pentru restaurante, însă impactul este în scădere puternică față de trimestrul precedent.

Pierderea unor angajați cheie este a doua cea mai mare provocare pentru restaurante. Aceasta era, însă, o preocupare continuă pentru antreprenorii din restaurante și înainte de 2020, din cauza exodului în afara țării al persoanelor din această industrie și al recalificării profesionale și migrării către cu totul alte sectoare.

Ce schimbări vor face restaurantele

62% – vor modifica meniurile

45% – vor crește numărul livrărilor

33% – vor crește prețurile

23% – vor diminua activitățile

Principalele provocări ale restaurantelor

51% – traficul redus de clienți

46% – pierderea unor angajați cheie

40% – creșterea costurilor furnizorilor

Schimbări în comportamentul clienților

73% – creșterea interesului pentru calitatea ingredientelor

47% – creșterea timpului petrecut în restaurant

26% – scăderea bonului mediu

Deja ai votat!