spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăNaționalBătaie în tren din cauza măştii de protecţie

Bătaie în tren din cauza măştii de protecţie

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au provocat un scandal într-un tren care circula pe  ruta București Nord – Iași. Cei doi, respectiv un șef de tren, angajat al SNTFC CFR Călători – Sucursala Iași, și un bărbat din Vaslui au avut, deopotrivă, calitate de inculpat și vătămat, reclamându-se reciproc pentru bătaie.

Potrivit libertatea.ro, scandalul a pornit din cauza solicitării adresată călătorului de a purta masca de protecție în mod corespunzător şi s-a desfăşurat în două reprize.

Primul incident a avut loc anul trecut, pe 26 iulie, când şeful de tren Iulian B. era de serviciu în trenul Inter Regio 1663 pe ruta București Nord – Iași, împreună cu colega lui, Mihaela O. După ce trenul a plecat din gara Vaslui șeful de tren a început să controleze biletele de călătorie, iar în primul vagon  a observat un bărbat care nu purta deloc mască de protecție. Acesta i-a atras atenţia, iar bărbatul s-a conformat parțial punându-şi masca sub bărbie, invocând că nu poate respira și că îi este rău, reproșând conductorului că nu funcționează aerul condiționat. În scurt timp între cei doi discuțiile au escaladat, ajungându-se la injurii şi chiar violenţă.

La un moment dat conductorul l-a lovit cu palma călător, care a ripostat împingându-l, iar şeful de tren s-a lovit cu capul de muchia de fier a unei uși.  Cei doi au fost despărțiți de alți călători. La prima staţie călătorul a fugit, însă a fost găsit imediat de polițiști.

Conductorul fost transportată la Spitalul de Neurochirurgie Iași pentru acordarea îngrijirilor medicale. În urma agresiunii, acesta a avut nevoie de 8-9 zile de îngrijiri medicale.

Angajată a CFR scuipată şi ameninţată

În timp ce polițiștii investigau primul incident, la trei săptămâni distanță, pe 14 august, călătorul recalcitrant a avut iarăși o ieșire nervoasă, de această dată față de colega conductorului, Mihaela O. Astfel, după ce i-a solicitat biletul la control tânărul a început să o înjure și să o insulte pe femeie. Angajata CFR i-a cerut să se poarte cuviincios pe timpul călătoriei, însă bărbatul a scuipat-o și a amenințat-o.

Auzind scandalul iscat, conductorul a mers să-și apere colega, spunându-i tânărului să se liniștească. Pentru a evita escaladarea conflictului, conductorul l-a scos din vagon pe bărbatul nervos și a încuiat ușa. Au stat închiși în vagon până la următoarea stație, unde au intervenit polițiștii.

În urma celui de-al doilea incident, călătorul recalcitrant a fost reținut, fiind ulterior plasat în arest la domiciliu. La rândul său, a depus plângere penală împotriva conductorului pentru purtarea abuzivă, reclamând palma aplicată în primul incident.

Conductorul și călătorul, condamnați

La finalul anchetei, procurorii au dispus trimiterea în judecată atât a conductorului, cât și a călătorului Alexandru G.P. Primul a fost acuzat de purtare abuzivă, al doilea, de loviri și alte violențe, respectiv tulburarea ordinii și liniștii publice.

În fața instanței, amândoi și-au recunoscut faptele și au solicitat să fie judecați prin procedura simplificată. Având în vedere gradul de implicare în scandal, Judecătoria Vaslui a aplicat o pedeapsă mai blândă pentru conductor – 8 luni, cu amânarea aplicării pedepsei (condamnarea nu va fi consemnată în cazier, dacă în perioada de supraveghere inculpatul nu va comite alte infracțiuni), iar pentru călătorul recalcitrant – 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Hotărârea instanței din Vaslui, redactată pe 30 iulie, nu este definitivă.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
15.6 ° C
17 °
15 °
48 %
2.5kmh
46 %
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...