spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăNaționalCriză deschisă în guvern din cauza programului de 50 de miliarde lei...

Criză deschisă în guvern din cauza programului de 50 de miliarde lei pentru baronii locali

Ședința de miercuri a guvernului, începută la ora 11.00, a prilejuit o nouă dispută între miniștrii liberali și cei din USR PLUS. Motivul? Faptul că premierul Florin Cîțu a vrut să introducă controversatul program Anghel Saligny pe ordinea de zi suplimentară, potrivit G4Media.ro.

USR PLUS se opune proiectului, care nu are în acest moment avizul de la Ministerul Justiției. Proiectul de ordonanță de urgență nu apare pe ordinea de zi făcută publică de guvern.

Programul Anghel Saligny, promis de Cîțu în plină campanie electorală internă în PNL, prevede cheltuirea a 50 de miliarde de lei în următorii 6 ani pentru mici proiecte de infrastructură în teritoriu.

USR PLUS a respins însă proiectul, motivând că preia toate erorile din vechiul PNDL – programul prin care Liviu Dragnea a controlat PSD.

Premierul Florin Cîțu a invocat un presupus aviz tacit al Ministerului Justiției pentru proiectul de OUG Anghel Saligny, dar miniștrii USR PLUS s-au opus și au arătat că nu există un astfel de aviz.

La 12.30 ședința de guvern a fost suspendată până la ora 19. Premierul Florin Cîțu invocă un presupus aviz tacit al Ministerului Justiției pentru proiectul de OUG privind programul de 50 miliarde euro Anghel Saligny, dar miniștrii USR PLUS arată că avizul Ministerului Justiției este obligatoriu. deci nu poate fi tacit. USR PLUS îl acuză pe premier că vrea să adopte programul Anghel Saligny pentru a-și cumpăra voturile din PNL la congresul din 25 septembrie.

Liderii USR PLUS discută în ședința de partid de la ora 13.00 despre posibilitatea de a depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu dacă premierul forțează adoptarea programului Anghel Saligny.

Co-președintele USR-PLUS, Dacian Cioloș, a declarat la Digi24 că nu se va ajuge până într-acolo încât partidul său să depună moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, dar că ”în mod clar” le va propune colegilor ieșirea de la guvernare, în cazul în care premierul Florin Cîțu ”nu ține cont de propunerile noastre”.

Președintele Klaus Iohannis face declarații la ora 18, în plin scandal între premierul Cîțu și USR PLUS.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
8 ° C
11.6 °
7.8 °
91 %
0.6kmh
14 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...