După ce a fost sancționată, Diana Șoșoacă cere dovezi că există coronavirus

Senatoarea Diana Șoșoacă a cerut, într-o interpelare parlamentară, ministerului de Interne să prezinte dovezile „materiale” ale existenței coronavirusului, relatează Newsweek.

Ea a solicitat atât ministerului de Interne, cât și ministrului Sănătății, Atilla Cseke, și secretarului de stat Raed Arafat, „toate dovezile științifice care atestă existența virusului, punându-mi la dispoziție toate actele de cercetare și dovezile materiale ale existenței virusului”.

Șoșoacă cere aceleași probe și-n cazul variantei Delta a coronavirusului, precum și dovada că vaccinurile „opresc și vindecă” varianta aceasta.

Senatoarea AUR a cerut răspuns scris și oral la întrebare.

Diana Șoșoacă a fost sancționată contravențional de IPJ Iași în urma evenimentelor de la Răchiteni, județul Iași, când a făcut scandal și, împreună cu un grup de persoane a împiedicat oamenii să se vaccineze.

Cercetările incidentului se desfășoară in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 din Codul Penal și de tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 din Codul Penal.

 

Deja ai votat!