Pensiile, alocațiile și salariul minim cresc de la 1 ianuarie

Florin Cîțu a fost ales sâmbătă noul președinte al PNL. După încheierea Congresului PNL, în care a ieșit învingător în fața lui Ludovic Orban, premierul a prezentat prioritățile pentru perioada următoare. Astfel, acesta a anunțat că acestea sunt legate de soluţii pentru preţurile la energie, pregătirea pentru sezonul de iarnă şi gestionarea pandemiei de COVID -19. De asemenea, Cîțu a vorbit și despre creșterea pensiilor, alocațiilor și a salariului minim pe economie, precizând că acestea nu reprezintă un instrument politic.

„Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic. De la 1 ianuarie şi pensii şi alocaţii, toate cresc de la 1 ianuarie, şi salariul minim. Şi aşa trebuie să se obişnuiască românii: de la 1 ianuarie, în fiecare an, veniturile acestora – pensii, alocaţii, salariul minim – cresc de la 1 ianuarie. Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, a promis Cîțu, potrivit evz.ro.

El a reafirmat că ar susţine o creştere a salariului minimum cu zece procente, de la începutul anului viitor. Anterior, premierul avansa ideea unei creşteri procentuale mai mici, dar care să aibă loc de la 1 noiembrie sau de la 1 decembrie.

Deja ai votat!