Infectările Covid explodează exact după Congresul PNL

La o zi după congresul PNL, infectările COVID raportate în București au explodat, ajungând ieri la un record de la începutul pandemiei. 2.559 de cazuri noi au fost raportate în București în ultimele 24 de ore, potrivit buletinului zilnic al Grupului de Comunicare Strategică.

De la maximum 1.048 înregistrate într-o zi săptămâna trecută, ieri s-a ajuns la mai mult decât dublu, când de obicei numărul scade, pentru că sunt raportate rezultatele procesate duminică.

Fostul ministru USR-PLUS al Sănătăţii Vlad Voiculescu a acuzat că peste 4.000 de teste pozitive au dispărut din raportările COVID în cele trei zile dinaintea congresului PNL din Capitală, astfel că rata de infectare raportată ar fi fost mai mică. De asemenea, școlile ar urma să treacă în online săptămâna viitoare “aproape 100%”, afirmă Vlad Voiculescu. Șefa DSP București admite că, într-adevăr, nu au fost făcute alocări pe fiecare sector din lipsă de personal la DSP, însă aceste cazuri figurează totuşi în aplicaţia CoronaForms. Şefa DSP mai susține că cele trei zile la care face referire Voiculescu nu se regăsesc în rata de incidenţă decât începând din 26 septembrie pentru că modul de calcul al ratei de infectare a fost schimbat chiar de către fostul ministru.

 

Deja ai votat!