Comisia Europeană: Aproape 600 de milioane de certificate verzi COVID-19 au fost generate

Certificatul digital al UE privind COVID-19 a fost unul din elementele esenţiale ale răspunsului Europei la pandemia de coronavirus, fiind generate peste 591 de milioane de certificate, indică un raport adoptat luni de Comisia Europeană, potrivit unui comunicat al executivului comunitar.

Certificatul, care atestă vaccinarea, testarea şi vindecarea de COVID-19, facilitează călătoriile în condiţii de siguranţă pentru cetăţeni şi a fost, de asemenea, esenţial pentru sprijinirea industriei europene a turismului, grav afectată de criză. Certificatul digital al UE privind COVID este un succes la nivel mondial: acesta a stabilit un standard global şi în prezent este singurul sistem care funcţionează deja la nivel internaţional – 43 de ţări de pe patru continente sunt conectate la sistem, iar în următoarele săptămâni şi luni vor urma şi alte ţări.

În total, Comisia a fost contactată de 60 de ţări terţe interesate să adere la sistemul UE. Pe lângă cele deja conectate, sunt în curs discuţii tehnice cu 28 dintre aceste ţări.

Deja ai votat!