Recorder: Ce se ascunde în spatele atacurilor din pădurile Bucovinei

La mijlocul lunii trecute, un incident extrem de grav petrecut într-o pădure din Bucovina a devenit subiect de breaking news. Un activist de mediu și doi jurnaliști care filmau un documentar despre tăierile ilegale de lemn au fost agresați de un grup de indivizi printre care se aflau și silvicultori ai Ocolului Silvic Dealu Negru.

Unul dintre jurnaliști a fost lovit atât de tare încât și-a pierdut cunoștința, iar activistul Tiberiu Boșutar a fost bătut și umilit, fiind dezbrăcat în pielea goală sub amenințarea toporului.

Jurnaliștii de la Recorder se întorc în pădurea respectivă și găsesc nereguli majore, deși ministrul mediul Tanczos Barna, ministrul de interne Lucian Bode și Garda Forestieră Suceava anunță că nu era nici o neregulă în ocolul silvic unde a avut loc agresiunea.

Toți cei 20 de oameni care au participat la agresiune sunt liberi. Unul din cei care îi bătea pe cei trei era chiar inginerul silvic.

Alex Nedea și David Muntean, jurnaliștii de la Recorder care se întorc la respectivul ocol silvic, observă că sunt urmăriți și cer ajutorul Gărzii Forestiere. Cine vine cu garda forestieră? Chiar pădurarul care participase la tortura documentariștilor.

Evident, neregulile găsite de ziariști la ocolul silvic sunt majore. Autoritățile recunosc că sunt nereguli și promit o anchetă complexă. Încă una.

Urmăriți reportajul complet de la Recorder AICI.

 

Deja ai votat!