Ludovic Orban anunță că își face partid dacă PNL se va alia cu PSD

Fost președinte liberal, Ludovic Orban spune că nu e dispus să accepte noua coducere a partidului – controlată de la Cotroceni de către  Klaus Iohannis. Dacă PNL nu mai poate fi salvat, își va forma o nouă formațiune politică, a subliniat  el, adăugând că în această privință se va edifica în câteva săptămâni.

„Eu nu vreau să plec din PNL, pentru că mi-am petrecut 31 de ani în mișcarea liberală. Nu sunt omul care să plec că așa mi s-a năzărit, dar nu mai pot fi părtaș la deciziile conducerii PNL, care în acest moment e complet ruptă de realitate. (…) PNL trebuie să se întoarcă cu fața la oameni, să-l demită pe Cîțu și să refacă vechea coaliție de centru dreapta, să susțină procesul de reforme la care ne-am angajat (…) Când mă lămuresc că nu mai există nicio speranță de a salva PNL, voi lua această decizie de a forma o nouă structură politică. E o chestiune de două, patru, câteva săptămâni”, a comentat Orban la Digi24.

El susține că majoritatea din conducerea actuală a PNL are o înțelegere cu PSD, girată de la Cotroceni, în vederea formării unei majorități parlamentare. Orban a menționat că dacă PNL se aliază cu PSD, atunci se desparte de PNL.

„Cred că majoritatea din biroul executiv este în înțelegere cu PSD. Dacă această conducere non-legitimă care practic a ocupat PNL și face de râs partidul în fiecare zi, dacă această conducere face guvernul cu PSD-ul, drumurile noastre se despart”, a amenințat Orban.

Fostul lider liberal a comentat anunțul privind depunerea mandatului de premier de către Nicoale Ciucă, apreciind că nici eventuala încercare de refacere a coaliței cu USR nu va funcționa oricum.

13 liberali i s-au alăturat lui Ludovic Orban și au ieșit din grupul politic parlamentar al PNL, lăsând formațiunea în imposibilitatea de a avea o majoritate, chiar și în condițiile în care ar reface coaliția cu USR PLUS.

Deja ai votat!