PSD aprobă oficializarea relației cu PNL. Încep negocierile pentru guvern

Consiliul Național al PSD a votat, luni, în unanimitate, să demareze negocierile pentru formarea unui guvern cu PNL-UDMR şi minorităţi.

Social-democraţii au o serie de condiții- măsuri pe care vor să le introducă în viitorul program de guvernare. PSD și PNL au avut o întâlnire anterioară în urma căreia s-a convenit că fiecare formaţiune va merge în forurile de conducere pentru a decide dacă vor o astfel de coaliţie de guvernare.

Sorin Grindeanu i-a transmis și un mesaj lui Florin Cîțu: nu va fi premier într-un guvern din care PSD va face parte. El i-a amintit liderului PNL că a fost demis printr-o moțiune de cenzură depusă de social-democrați. Grindeanu nu a exclus totuși ca viitorul prim-ministru să fie un liberal.

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunțat și faptul că în negocierile dintre PSD, PNL și UDMR se vor forma patru comisii, inclusiv una în care se va discuta despre revizuirea Constituției.

Liberalii şi social-democraţii urmează să înceapă, astăzi, marţi, negocierile pentru formarea unei majorităţi parlamentare, care să ducă la învestirea unui nou guvern. PSD și PNL se întâlnesc la ora 13.00, la Parlament, pentru prima rundă oficială de negocieri.

Tot luni, Consiliul Reprezentanţilor Unionali al UDMR a decis ca Uniunea să înceapă negocierile pentru formarea „unei mari coaliţii” cu PNL şi PSD, susţinută de grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Deja ai votat!