4.9 C
Botoșani
miercuri, 1 decembrie, 2021
Acasă Național USR vrea ca Certificatul Verde să fie obligatoriu pentru toți angajații de...

USR vrea ca Certificatul Verde să fie obligatoriu pentru toți angajații de la stat și din mediul privat

USR anunță că va depune un amendament în Parlament care va înăspri prevederile proiectul de lege privind impunerea Certificatului Verde. Amendamentul anunțat de USR prevede ca Certificatul Verde să fie obligatoriu atât pentru angajații de la stat, cât și cei din mediul privat, potrivit unui comunicat de presă al USR.

”USR va cere în Legislativ aplicarea nediscriminatorie a Certificatului Verde pentru toți angajații, indiferent că aceștia activează în sistemul public sau cel privat. Vom depune această prevedere la Camera Deputaților sub forma unor amendamente la forma proiectului legislativ, care a trecut recent prin Senatul României”, arată comunicatul USR.

USR anunță că va propune concomitent și o perioadă tranzitorie de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii. Astfel, în perioada tranzitorie de 60 de zile, angajații își vor putea efectua sau completa schema de vaccinare, iar testarea regulată (de două ori săptămânal) va fi suportată integral din bugetul statului. După finalul perioadei tranzitorii de 60 de zile, angajații nu vor mai trebui să se testeze, dacă au optat pentru vaccinare.

În caz contrar, testarea periodică va fi suportată din fonduri proprii ale angajatului. În cazul în care un angajat ar refuza testarea periodică din fonduri proprii după perioada tranzitorie, există posibilitatea suspendării contractului de muncă al acestuia.

Deja ai votat!