11 site-uri cu promoții speciale au fost amendate de Comandamentul Special Black Friday al Protecţiei Consumatorilor

Nou înființatul Comandament Special “Black Friday”, care supraveghează în aceste zile toate ofertele din România are deja rezultate palpabile. Astfel, nu mai puțin de 11 site-uri cu promoţii speciale, au fost amendate cu 275.000 de lei, a anunțat în această dimineață Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

„În prima zi de activitate, Comandamentul Special Black Friday a verificat 11 mari operatori economici care promovau reduceri speciale în această perioadă. Volumul amenzilor contravenţionale aplicate tuturor operatorilor controlaţi s-a ridicat la 275.000 lei, dat fiind ca s-a constatat că: se practicau vânzări cu preţ redus, în condiţiile în care preţul de referinţă afişat pe site nu era cel mai mic preţ practicat în ultimele 30 de zile, prin modul incorect de calcul al preţului redus creându-se premisa existenţei unui avantaj specific preţului, consumatorii fiind determinaţi să ia o decizie de tranzacţionare pe care nu ar fi luat-o dacă ar fi cunoscut realitatea; lipsa indicării, pe site-ul societăţii, în mod clar şi neechivoc a datei la care încetează oferta sau dacă oferta se referă la stocul de bunuri disponibil”, se arată într-un comunicat al ANPC transmis joi AGERPRES.

Cei 11 operatori verificați sunt:

– Altex România SRL – www.mediagalaxy.ro

– Flanco Retail SA – www.flanco.ro

– FineStore Distribution SRL – magazin de băuturi alcoolice

– Vivre Deco SA – www.vivre.ro

– Studio Moderna SRL – www.top-shop.ro

– Arsis Trading SRL – www.arsis.ro

– Lc Waikiki Retail Ro SRL – www.lcv.ro

– Elefant SRL – www.elefant.ro

– Premium Store SRL – www.premiumstore.ro

– Pc Garage SRL – www.pcgarage.ro

– Evolution Prest Systems SRL – www.evomag.ro

„Acestor sancţiuni li s-au adăugat 10 decizii de încetare a practicii comerciale incorecte, doar site-ul www.mediagalaxy.ro remediind abaterile pe loc”, subliniază sursa citată.

Comandamentul Special Black Friday îşi continuă verificările şi în perioada următoare.

ANPC a pus la dispoziţia consumatorilor din toată ţara o adresă de e-mail dedicată, bf@anpc.ro, la care îi invită să trimită fotografii sau orice documente ce pot fi de folos în investigaţiile legate de promoţiile din această perioadă.

Deja ai votat!