94.000 de lei confiscați de la o asistentă după vaccinări false

Anchetatorii au găst o sumă uriașă de bani și bunuri recent cumpărate la domiciliul asistentei medicale din comuna gorjeană Ionești, acuzată de falsificarea de certificate verzi, relatează Gazeta de Sud.

Prin ordonanța din 11 noiembrie, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale cu privire la inculpata U.F., asistentă medicală, pentru săvârșirea în formă continuată, a infracțiunilor de luare de mită, fals informatic și fals intelectual în formă continuată.

Totodată, în cauză s-a dispus extinderea urmăririi penale sub aspectul săvâșirii infracțiunilor de instigare la fals informatic, instigare la fats intelectual și complicitate la dare de mită, fiind extinsă urmărirea penală in personam cu privire la mai multe persoane suspecte. Femeia a primt dferite sume de bani pentru a elibera certificate false de vaccinare.

Urmare a perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost ridicate de la suspecta U.F. sume de bani (in lei și euro) în valoare de aproximativ 94.000 lei, precum și mai multe bunuri de valoare mare, cum ar fi: mașină de spălat vase, unitate de computer, cuptor cu microunde, aspirator vacuum cleaner, noi, aflate nedesfăcute în ambalaj.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatei U.F., pentru 30 de zile, apreciindu-se că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege.

Deja ai votat!