Criza guvernamentală: Nicolae Ciucă, la a doua desemnare pentru funcţia de premier

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că l-a desemnat pe Nicolae Ciucă să formeze guvernul. Anunţul survine consultărilor pe care Iohannis le-a avut la Palatul Cotroceni cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru. PNL, PSD și UDMR și reprezentanții minorităților au mers împreună, după ce au finalizat duminică discuţiile privind formarea noului guvern. USR a refuzat să se mai prezinte la discuții.

„S-a încheiat sesiunea de consultări cu partidele. Am constatat că s-a format o majoritate solidă din care fac parte PNL, PSD, UDMR și grupul minorităților. Reprezentanții acestei majorități au dorit să vină împreună la consultări. Am avut o discuție pe care o consider foarte bună. Acestă majoritate mi-a propus un nume de premier pe care am acceptat-o. Îl desemnez pe dl Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului pentru votul de învestitură. Dle Ciucă, vă urez succes”, a spus preşedintele Iohannis.

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă a declarat: „În ultimele zile am lucrat cu celelalte partide să putem să agregăm un program de guvernare și să se asigure o coaliție stabilă. Trebuie să asigurăm o guvernare stabilă, să rezolvăm problemele cum sunt pandemia și criza energetică, dar și să avem un guvern care să poată lua deciziile necesare pentru implementarea PNRR. Este prima dată când într-un program de guvernare avem alocări substanțiale pentru capitolul social și pentru luarea de măsuri în situația de criză în care ne găsim”.

Deja ai votat!