Ploile din ultimele zile au provocat inundaţii în zeci de localităţi din ţară

foto: IGSU

33 de localități din 11 județe au fost afectate de inundațiile produse în urma ploilor puternice, transmite IGSU. „În ultimele 24 de ore, precipitațiile abundente au produs efecte în 33 de localități din 11 județe (AG, BV, BZ, CS, DB, GJ, MH, MM, PH, VL și VN), unde pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 17 case, 12 beciuri/subsoluri, 13 curți, 3 anexe gospodărești, 1 pasaj pietonal, cât și pentru degajarea a 9 copaci și 1 stâlp de electricitate căzuți pe carosabil, fiind afectate 2 imobile și 1 autoturism”, se arată în comunicatul citat.

Cele mai afectate județe au fost Prahova, Vrancea și Vâlcea, zone în care precipitațiile au produs viituri sau o surpare de teren.

În județul Prahova, pe raza localității Sinaia s-a produs o surpare de teren ca urmare a eroziunii malului pârâului Vânturiș, fiind în pericol 3 case. Preventiv 3 persoane s-au autoevacuat la rude. De asemenea, în localitatea Cheia s-a intervenit pentru salvarea unei persoane dintr-un autoturism surprins de o viitură, aceasta nu a necesitat îngrijiri medicale.

În județul Vrancea, pe raza localității Jitia s-a produs o viitură pe un drum sătesc ca urmare a scurgerilor de pe versanți, fiind distrus un podeț de pe drumul de acces în zona localității. În zona afectată locuiesc aproximativ 200 de persoane. Accesul se poate realiza doar pietonal. Intervin echipaje din cadrul SDN pentru remedierea situației.

În județul Vâlcea, pe raza localității Românești, cătun Marinești s-a produs o viitură pe un drum sătesc, ca urmare a scurgerilor de pe versanți, fiind distrus un podeț de pe drumul de acces în zona localității. În zona afectată locuiesc aproximativ 50 de persoane. Accesul în zonă se poate realiza pietonal, cât și rutier pe o rută alternativă, cu restricție de tonaj pentru autovehiculele cu masa de peste 2 t.

Traficul rutier a fost temporar blocat (din cauza pietrelor căzute de pe versanți) pe un drum național (DN 10/BZ) și a fost restricționat (din cauza unei viituri) pe un drum județean (DJ 702B/DB).

Din fericire, nu au fost înregistrate pierderi de vieți omenești.

Deja ai votat!