Guvernul renunță la coborârea plafonului de încadrare a IMM-urilor

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, vineri, la începutul ședinței de Guvern, că Executivul nu va aproba coborârea plafonului de încadrare ca microîntreprinderi de la 1 milion de euro la 500 de mii de euro, măsura ce era planificată pentru a intra în vigoare de la 1 ianuarie. De asemenea, prim-ministrul a anunțat principalele măsuri fiscale pe care le va adopta Guvernul în ședința de astăzi pentru 2022.

Potrivit digi24.ro, acesta a spus că de la 1 ianuarie 2022 va fi aplicată cotă a TVA de 5% pentru livrarea de energie termică, atât pentru populație, cât și pentru școli, spitale și alte instituții publice. Măsura se va aplica pe perioada lunilor de iarnă pentru atenuarea impactului creșterii prețurilor. “În completarea programului „Prima casă”, stabilim o cotă redusă de TVA de 5% a unei singure locuințe a cărei valoare depășește suma de 450 de mii de lei, dar nu depășește suma de 700 de mii de lei”, a declarat Ciucă.

Premierul a mai anunţat că va fi reîncriminată fapta constând în reținerea și neplata impozitelor și contribuțiilor cu reținere la sursă.  În proiectul de ordonanță de urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare (ordonanța-trenuleț), Guvernul vrea să înghețe salariile din sistemul bugetar, inclusiv indemnizațiile demnitarilor, la nivelul lunii decembrie 2021. De asemenea, sporurile și primele vor rămâne și ele cel mult la același nivel cu cel din decembrie 2021. Pensiile speciale ale primarilor se amână și ele cu un an
Deja ai votat!